Linka bezpečí | Blog

Blog

Helena Opletalová
Helena Opletalová 1 článek
Zpět na blog

Helena studuje dva magisterské obory (jednooborovou psychologii na VŠ Humanitas Praha a Řízení neziskových organizací a zdravotnických zařízení na UK FHS), je frekventantkou psychoterapeutického výcviku v Biosyntéze, absolvovala krátkodobé výcviky a kurzy zaměřené na trauma, krizové a náročné situace, děti v ohrožení.
Pracuje jako krizová interventka na Lince bezpečí, v organizaci proFem (na pomoc obětem domácího a sexuálního násilí), a spolupracuje se Sociální klinikou v rámci programu 3 online konzultace, a jako lektor Trauma respektujícího přístupu v organizaci SOFA/ČOSIV, pracuje s dětmi i s dospělými. Jejím zdrojem a oporou je rodina, přátelé, pes, humor, dobré jídlo a pití, cestování a neposledně životní optimismus :)

Články autora:

Násilí ve vztahu není důkaz lásky

Už dlouho nemáš život ve svých rukou, neděláš věci podle sebe. Tvá přání a potřeby nejsou důležité, protože zásadní je, aby byl spokojený on. Všemožně se snažíš předcházet tomu, aby nebyl nespokojený a nerozzlobil se, což je ale většinou nesplnitelný úkol. Jakákoliv drobnost ho popudí, a přichází trest.

číst dál