Linka bezpečí | Blog

Blog

Články s problematikou "Sex a vztahy": Zpět na blog

Není test jako test. Když školní starosti vystřídá nečekané těhotenství.

Když prožíváme období „náctin“, často nám připadá, že těhotenství je hudba hodně vzdálené budoucnosti. V patnácti málokterá dívka uvažuje nad tím, že by se stala plánovaně matkou. Nad mateřstvím neuvažuje obvykle vůbec nebo jen okrajově. Možná vyplouvá téma těhotenství více na povrch v době, kdy začínáme se sexem, ale jinak může být oblast rodičovství na míle vzdálená tomu, čím se běžně v této životní etapě zabýváme. A pak stačí chvilka a život se tak nějak obrátí vzhůru nohama.

číst dál

První rozchod: Jak najít sebe v zemi nikoho?

Všechno je jednou poprvé – to se týká jak navazování vztahů, tak jejich konců. Ty bývají velmi intenzivní a bolestné také proto, že s nimi člověk ještě nemá žádnou zkušenost. Situace rozchodu se tak může zdát až tragická či fatální. Jak se co nejlépe vyrovnat s odchodem první lásky? Co je dobré zkusit a čemu je naopak lepší se úplně vyhnout? Mohou být v takových chvílích nápomocní rodiče?

číst dál

Jak se nasazuje kondom?! Nejen to vysvětluje Linka bezpečí třeba i ve vaší třídě.

I takové dotazy se objevují zcela běžně v průběhu programu Linka bezpečí ve vaší třídě. Stejně jako na telefonu Linky bezpečí, jsou dotazy týkající se sexuality nejčastějším tématem, které si děti volí. Projekt Linky bezpečí má za cíl šíření povědomí o Lince bezpečí a o jejích službách, také ale nabízí ochutnávku témat, která jsou pro žáky a studenty zajímavá, palčivá nebo jinak atraktivní. Jaká to jsou a jaký přístup ukazují lektoři dětem?

číst dál

Sexting aneb nazí v trní

Sex a erotika už dávno nejsou jen soukromou doménou dvou dospělých lidí, kteří se za zavřenými dveřmi ložnic věnují intimním chvílím. V dnešní době různými způsoby zdokumentovaná nahota „létá“ ve virtuálním světě naprosto nekontrolovatelně. Co je ale ještě mnohem horší, než fotka spoře oblečeného těla? To, když naplno a bez rozmyslu odhalíte své bezpečí a vystavíte se tak všanc komukoli, kdo jde zrovna okolo.

číst dál

Sexualita

Práce na projektu pasivního poradenství pokračuje na Lince bezpečí v průběhu celého letošního roku. Ačkoliv situaci neulehčuje epidemie corona viru, podařilo se Lince bezpečí zpracovat třetí video, které se věnuje tématu sexuality.

číst dál