Linka bezpečí | Blog

Blog

Karina Holadová
Karina Holadová 1 článek
Zpět na blog

Karin je od roku 2016 součástí realizačního týmu, který zajišťuje chod a financování Linky bezpečí. S týmem telefundraiserů se zaměřuje především na kontakt s korporacemi a středně velkými firmami. Kromě toho se podílí na marketingových aktivitách Linky bezpečí.

Články autora:

Příprava na přijímačky

Sotva se překulily prázdniny a tak nějak se rozběhl školní rok a už je to tu zas. Příprava na přijímačky!

Pro někoho je to první zkušenost, někdo už ji má neúspěšně za sebou a může tuto předchozí zkušenost zúročit. Kromě testů CERMAT, které jsou na většině středních škol stále povinné, jsou tu pro někoho také talentové zkoušky a je proto nutné se na ně důkladně připravit. Proč? Protože samotné znalosti ze základní školy bohužel nestačí.

Testy jsou koncipovány tak, aby v nich děti prokázaly svoje logické uvažování, schopnost analyzovat texty a sem tam využily pár znalostí, které je naučila škola. Zdá se vám to nefér? Důvodem je velmi silná poptávka po všeobecném vzdělání (tedy po gymnáziích) v čase, kdy se dítě stále necítí kompetentní rozhodnout se o budoucím směřování svého profesního života. Také ale po školách, které nabízí vzdělání ve vyšší kvalitě nebo jsou známé svým přístupem ke vzdělávání.

V testech neobstojí jen ti, kteří se dobře učí, ale ti opravdu nadaní a talentovaní. Gymnázia a další střední školy zakončené maturitní zkouškou už dávno nepatří mezi školy, kam by se dítě dostalo bez příjímacích zkoušek za dobré vysvědčení. Dnes rozhoduje především dobrá příprava a štěstí.

číst dál