Linka bezpečí | Blog

Blog

Ivana Kuglerová
Ivana Kuglerová 2 články
Zpět na blog

Ivana pracuje na Lince bezpečí od roku 2014. Nejprve zastávala pozici konzultantky, byla tedy první pomocnou rukou pro děti na telefonu. Posléze působila jako intervizorka, což obnáší vedení směny, pomoc kolegům se závažnými hovory, vedení hovorů s dospělými v situaci akutního ohrožení, komunikace s úřady a policií nebo vedení workshopů. Ivana vystudovala sociální práci na Evangelické akademii a obor psychologie na Univerzitě Karlově v Praze. Kromě práce na Lince bezpečí se v současnosti zabývá také psychoterapeutickou praxí. Ve volném čase se věnuje literární tvorbě, překládání a výcviku psů.

Články autora:

Jak vzniká hraniční porucha osobnosti a jak se s ní žije?

Lidé s hraniční poruchou osobnosti (HPO) nebo s jejími rysy jsou obecně odborníky považováni za problematické klienty a ani soužití s nimi není jednoduché. Někdy bývají přirovnáváni k lidem s nemocí motýlích křídel – jsou neskutečně křehcí a zranitelní, zároveň často svým chováním vyvolávají situace, ve kterých jsou zraňováni.

číst dál

Strach má velké… zuby

Říká se, že strach má velké oči. Ale v situacích, na které se v následujícím článku zaměříme, má spíš strach velké zuby. Budeme se totiž věnovat strachu ze zvířat, která na ulicích našich měst a obcí potkáváme nejčastěji – strachu ze psů. Povíme si, čeho je třeba se skutečně bát, jak se chovat, abychom předešli nechtěným konfliktům a jak reagovat na strach našich dětí.

číst dál