Linka bezpečí | Blog

Blog

Tereza Závadská
Tereza Závadská 2 články
Zpět na blog

Pracuje jako krizová interventka, poradkyně pro pozůstalé a soukromá psycholožka. Magisterský titul získala v oboru psychologie na FF Univerzity Palackého v Olomouci. V roce 2018 získala profesní kvalifikaci Poradce pro pozůstalé a stala se členkou Asociace poradců pro pozůstalé. V oblasti sociálních služeb působila 5 let jako krizová interventka v Naději - středisku krizové pomoci Charity Opava, kde byla také členkou multidisciplinárního týmu domácí hospicové péče. V říjnu 2022 si otevřela vlastní psychologickou praxi v Hlučíně. Již v době studií se hlouběji zajímala o prožívání pozůstalých, zejména pak o truchlení pozůstalých po obětech suicidálního jednání. V roce 2020 úspěšně obhájila diplomovou práci věnovanou prožívání zármutku truchlících rodičů po ztrátě dítěte.

Články autora:

Když blízcí nerozumí: Jak správně reagovat a podpořit člověka trpícího úzkostí?

Úzkosti jsou komplexní a nepředvídatelné stavy, které mohou postihnout kohokoli bez ohledu na věk, pohlaví či společenské postavení. Pro ty, kdo jimi trpí, může být podpora ze strany blízkých klíčová pro jejich zvládání a uzdravení. Avšak nepochopení ze strany těch, které máme rádi, může situaci zhoršit. V tomto článku se podíváme na to, jak lépe porozumět lidem trpících úzkostmi a jak je efektivně podpořit.

číst dál

Rodičovství bez soutěžení

Život rodiče je fascinující. Někdy se může zdát stereotypní, ale také dokáže pořádně překvapit. Častokrát pomáhá vědomí, že právě ty náročné situace (zejména pak téma dětského vzdoru nebo puberta) určitě prožívají i jiní rodiče. A možná vám někdy přijde na mysl, že jsou jako rodiče mnohem lepší.

číst dál