Linka bezpečí | Blog

Blog

Pavlína Pýchová
Pavlína Pýchová 2 články
Zpět na blog

Pavlína na Lince bezpečí pracuje od srpna 2017 jako konzultantka a současně s tím studuje 2. rokem psychologii na PedF UK. Od roku 2011 se zabývá dobrovolnictvím – v rámci něj se setkávala s různým typem klientů – mentálně a tělesně postižení, děti v pěstounských rodinách, senioři, děti s PAS. S dětmi má rovněž zkušenost z rodinného centra a také z domácnosti, do které docházela jako chůva. Zajímá ji psychosomatika a práce s lidmi v akutní krizi. Ve volném čase si ráda zacvičí jógu nebo zajezdí na in-linech.

Články autora:

Psychohygiena na Lince bezpečí

A jak to zvládáš? Nemyslíš na to ještě několik dní? A to pak vedeš další hovory? Já bych tohle teda nedal! S těmito otázkami se setkávám takřka vždy, jakmile se s někým bavím o své práci. A je to pochopitelné, protože v rámci našich směn slýcháme množství tíživých příběhů a přicházíme do styku s celou řadou náročných situací. Odpověď je pro mě vlastně velmi jednouchá – na Lince bezpečí máme skvěle propracovaný systém psychohygieny, který nám dovoluje nechat vše, co potřebujeme tam a neodnášet si to domů. Jak konkrétně tento systém vypadá a které nástroje a možnosti psychohygieny mohou konzultanti na LB využívat, vám přiblížím ve svém článku.

číst dál

Kontrolované dýchání aneb dýcháním do bezpečí

Dýchání je neoddělitelnou součástí našeho života. I přes to, že je s námi neustále, většina z nás by dokázala na prstech jedné ruky spočítat, kolikrát si svůj dech v průběhu dne uvědomí. Přenesení naší pozornosti k této zautomatizované činnosti, nám může v mnoha situacích velmi pomoci. Je však důležité, naučit se v těchto chvílích pracovat se svým dechem správně. S tím, abychom si tuto dovednost osvojili, nám může pomoci (mimo jiné) i metoda kontrolovaného dýchání.

číst dál