Linka bezpečí | Blog

Blog

Gábina Sochorová
Gábina Sochorová 2 články
Zpět na blog

Gábina vystudovala sociální práci na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Na Linku bezpečí nastoupila už za svých studií v roce 2002 a v úzkém kontaktu s ní zůstává dodnes. Vedle působení v krizových službách pro děti se patnáct let věnovala práci s dospělými lidmi s duševním onemocněním v organizacích Bona o.p.s. a Fokus Praha. Po mateřské dovolené si na pár let odskočila sbírat zkušenosti ve spolupráci s těmi nejmenšími – do dětské Montessori skupiny. V současné době je součástí týmu lektorů projektu Linka bezpečí NAŽIVO.

Články autora:

Partnerský přístup lektorů ve školách a klubech je klíčový. Linka bezpečí NAŽIVO nabízí řešení i prevenci.

V průběhu školního roku jezdí Linka bezpečí NAŽIVO za dětmi a studenty do škol a o letních prázdninách do sportovních klubů. Neděláme intervence témat, se kterými nás mladí lidé kontaktují. Tento projekt má preventivní charakter a je čím dál tím víc potřeba a také čím dál tím víc žádaný. V posledních letech doznal několika významných změn. Co všechno se změnilo? A proč byste si měli pozvat Linku bezpečí NAŽIVO i do vaší školy nebo klubu?

číst dál

Dezinformace a jak před nimi chránit naše děti

Útočí na nás čím dál tím víc. Imunní vůči nim nejsme ani my, dospělí, kteří máme většinu svých názorů už pevně vytvořenou. Natož děti a dospívající, kteří si svůj názor na svět teprve tvoří. Řeč je o dezinformacích. Jak pomoci našim dětem orientovat se v záplavě všech informací? Jak je vést ke kritickému posouzení toho, co na síti vidí nebo čtou? Jak posoudit důvěryhodnost sdělení? Tomu se budeme věnovat v tomto článku.

číst dál