Linka bezpečí | Blog

Blog

Linka bezpečí
Linka bezpečí 5 článků
Zpět na blog

Linka bezpečí se objevuje i v jiných tištěných médiích. Abyste o tyto články nepřišli, přinášíme je i na náš blog pod hlavičkou našeho loga. Také zde najdete články ze zahraničních zdrojů, zejména jiných krizových linek, které jsme pro vás nechali přeložit.

Články autora:

Jak mluvit s dítětem po pokusu o sebevraždu?

Pokus o sebevraždu – téma, o kterém není jednoduché mluvit. Je to náročné i v případě, kdy se vás téma přímo nedotýká. Ze zkušeností víme, že právě myšlenky na sebevraždu a pokus o ni je velice častým tématem, se kterým nás děti a dospívající kontaktují.

číst dál

Jak zlepšit atmosféru v rodině?

Zlepšit atmosféru a navodit příjemné pocity v rodině neznamená odstranit konflikty nebo kritiku. Ty mohou být součástí komunikace, obzvlášť, pokud jsou sdělovány konstruktivně. V pořádku samozřejmě není slovní agrese, ani ta pasivní v podobě zarytého mlčení, natož pak násilí. Podpořit však můžeme způsob, skrze který můžeme dosáhnout laskavého prostředí, ve kterém se lépe žije.

Jedním z nich je zvýšení počtu kladných a příjemných komentářů k sobě navzájem. Zní vám to jednoduše? To je dobře. Je to jednoduché a má to velký dopad na rodinné rozpoložení.

číst dál