Linka bezpečí | Blog

Blog

Andrea Květoňová
Andrea Květoňová 10 článků
Zpět na blog

Andrea se po vystudování financí na vysoké škole věnovala práci v komerčnímu sektoru jak v Česku, tak v zahraničí. Své vzdělání si rozšířila akreditovanými kurzy a výcviky v psycho-sociální sféře. Je absolventkou pětiletého dynamického psychoterapeutického výcviku SUR a výcviku pro krizovou intervenci jak tváří v tvář, tak po telefonu a chatu. S Linkou bezpečí je od roku 2014. Pracuje zde jako krizová interventka a lektorka seminářů pro dospělé. Andrea také vede soukromou psychoterapeutickou praxi v Praze.

Články autora:

Proč a jak pěstovat vděčnost

Vděčnost je pojmenováním toho, čeho si ve svém životě ceníme, čeho si vážíme. Pokud se dá vděčnosti prostor, ještě lépe pokud se vděčnost doslova „pěstuje“ (dále se dočtete, jak na to), postupně nás naplňuje radostí, spokojeností, pocitem vnitřního klidu. Pozitivní události, vztahy a věci v našem životě, ke kterým směřujeme naše ocenění, tedy naši pozornost skrze vyjádření vděčnosti. Čemu věnujeme pozornost, to roste.

číst dál

Jak mít pro strach uděláno (několik tipů pro rodiče i děti)

Čeho se nejčastěji bojíme? Ztráty zdraví, nákazy nemocí, neúspěchu, odmítnutí, změny, neznáma, bolesti, různých signálů, které čteme jako ohrožující (i když třeba ve skutečnosti nejsou), zesměšnění, zážitku frustrace (pocitu, že nedostaneme, co jsme čekali), nejrůznějších dalších ztrát, smrti a dalších.

číst dál

O závislostech aneb co dělat, když na něčem (zá-)visím?

Dnes o problému ze skupiny nejtěžších, o závislostech! Lékaři je označují jako nemoc, závažnou duševní poruchu. Léčba závislostí je dlouhým a bolestným procesem. Může však vést ke svobodě! Ačkoliv závislost přichází do života plíživě a nenápadně, sama od sebe nikdy nezmizí. Je třeba proti ní zabojovat.

číst dál